Geneva

The renovation and addition to, an early twentieth-century craftsman bungalow afforded the opportunity to weave tectonic elements of modern and traditional building methods. While maintaining the lines and materials of the original exterior, Arch11 inserted a thoroughly modern interior. The main floor is a loft-like continuum of living, dining, and kitchen spaces. In place of the historic craftsman bay window, a wall of glass punctuates the dining space and extends the interiors into the mature garden lot. Care was taken to respect the historic massing of the original residence.  A contrasting, simply formed, second story addition is set to the rear of the house.  The second story is programmed as office, roof deck, and master suite.  Each room is banded in windows affording views from the mountains at the west to the distant eastern plains.

Site by Beyond 5280